Olej z amarantusa.

Uroda Zdrowie

Olejki kosmetyczne mają zbawienny wpływ na skórę człowieka. Ekstrakt z nasion lub pestek owoców jest nieocenioną pomocą w zabiegach regenerujących naskórek. Jednym z takich produktów jest olej z amarantusa.
Jego właściwości lecznicze, regeneracyjne i pielęgnacyjne są zdumiewające. Olejek doskonale nawilża, uelastycznia skórę i nadaję jej jędrność. Jest bardzo pomocy w walce z rozstępami i cellulitem. Dzięki swoim właściwościom zatrzymuje wilgoć w skórze. Działa także antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Bardzo dobrze sprawdza się po basenie. Olejek także pochłania promieniowanie UV, dlatego jest świetnym dodatkiem do kremów z filtrem. Zaleca się jego stosowanie przed opalaniem i po opalaniu. Dlaczego po opalaniu? Olej z amarantusa ma także właściwości regeneracyjne skóry. Działa kojąco, przeciwbólowo i niweluje urazy takie jak nieduże poparzenie słoneczne, czy naświetlanie w radioterapii. Nadaje się do skóry suchej, atopowej i trądzikowej. Przez swoje właściwości antybakteryjne można nim nawilżać suche usta i jednocześnie zwalczać zajady lub liszaje. Przyspiesza także gojenie się ran, siniaków, krwiaków i odleżyn.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *